30 Ocak 2013 Çarşamba

Off Road Strap



strap
Off Road Strap

Değerli off road sever, off road aksesuar sitesi okuyucularım, bu blogda sizlere off road strap hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Strap temelde iki amaç kullanılır, bunlardan biri araç çekmek, diğeri ise vinçleme sırasında bağlayacağınız ağacın etrafına sarmak amaçlı. Aracınızı ağaca vinçleyeceğinizde halatı direkt ağaca bağlarsanız ağacın kabuk yapısına zarar verirsiniz, bu da ağacın zayıflamasına ve hastalığa kolaylıkla yakalanmasına sebep olabilir, o yüzden geniş temas yüzeyine sahip strap kullanılır.
Batmış bir aracı vurdurarak çekmek de bir kurtarma yöntemidir, bunda da sağlamlığı konusunda emin olduğunuz bir strap kullanılmalıdır. Strap sentetik malzemeden üretilmiştir, genişliği 5cm ile 10cm arasında olabilir, makbul olanı en genişidir, geniş olması mukavemetini arttıracağı gibi ağaç kabuğuna zarar verme olasılığını da sıfırlayacaktır.
off road strap
Strap
Aracınızda mutlaka strap bulundurmanızı tavsiye ederim, doğal olarak off road yaparken ya siz yada birlikte çıktığınız diğer bir araç batacaktır, arazi aracınızın bagajında strap varsa işiniz kolaydır, araçları strap ile birbirine bağlayıp çekerek kurtarabileceğiniz gibi, vinç halatınızı bir ağacın etrafında dolayarak bağladığınız strap ile de kurtarabilirsiniz.
Değerli off road sever arkadaşlarım, bu yazımda sizlere bir başka off road aksesuar olan strap hakkında bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Eğer strap çeşitlerini inceleyip hatta belkide satın almak isterseniz Huma Oto web sitesini kullanabilirsiniz. 4x4 aracınızın bagajında en az bir adet strap bulundurmanızı tavsiye ederim.
Bol çamurlu off road dolu günler dilerim, kalın sağlıcakla.
Hasan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder