12 Kasım 2012 Pazartesi

Off Road Çamur Lastikleri

Off Road Çamur Lastikleri


Sevgili Off Road Lastik sitesi okuyucularım, bu yazımda sizlere off road çamur lastikleri hakkında bildiklerimi aktarmaya çalışacağım.

Off road çamur lastikleri üç ayrı başlık altında incelenebilir, bunlar A/T, M/T ve Extreme lastik tipleridir. Herbiri çok farklı desenler içerir ve farklı işlevleri vardır. Bu konu daha önce farklı bir sitenin Off Road Çamur Lastikleri başlıklı yazısında da incelenmiştir.
A/T lastik tipi, ingilizce adıyle All Terrain lastik, daha çok her yol koşulunda kullanabileceğiniz bir desene sahiptir. Yukarıdaki fotoda gördüğünüz desen de A/T tipi olmakla beraber dünyanın en çok bilinen off road lastik markası üreticisi Interco Tire tarafından üretildiği için aynı zamanda çamurda oldukça başarılıdır. A/T tipi lastikte normalde off road dışında daha çok asfaltta başarı beklenir, ama asfalt dışına çıktığınızda da hemen su koyvermez sizi toprak ve hafif çamurlu yolda götürebilir, kar performansı da fena değildir. Buzda pek iş yapmaz. Off road değil ama ekspedisyon yapacaksanız bu tip lastiği tavsiye ederim


Off Road Lastik


M/T lastik tipi ise ingilizce adından da anlaşılacağı gibi Mud Terrain, yeni çamur güzergahlar lastiğidir. A/T tipine göre çamurda daha başarılıdırlar, ama bu seferde asfaltta azda olsa birtakım sıkıntılar başlayacaktır. Kar performansı fena değilken buzda başarısızdır diyebiliriz. Bunu tercih ettiğinizde aracınızı haftaiçi günlük kullanabilirken haftasonu çok güzel off road yapabilirsiniz, hem günlük hem de çamurda off road yapmak için uygun bir desendir.


Off Road Lastik
Extreme tipi lastik yukarıdakilerden kullanım olarak farklıdır, asfaltta kullanımda uğultu yapar ve sizi yorar, asfaltta fren mesafesi uzamıştır, direksiyon hakimiyeti zayıflamıştır. Ama gelin görünki daha önce M/T tipi lastikle geçemediğiniz çamur yerleri inanılmaz bir rahatlıkla geçebilirsiniz. Çamurda çok başarılıdır, kullanıcısına off road sırasında güven verir, heryere girme hevesine kapılırsınız. Eğer aracımı sadece off road için kullanacağım diyorsanız hiç tereddütsüz extreme lastik tipini tavsiye ederim.
Sevgili off road sever dostlarım, Off Road Lastik sitesindeki bu yazımın da sonuna geldik, Off Road Aksesuar listenizin bu önemli ekipmanını seçerken bilmeniz gerektiğine inandığım kriterleri yazdım, umarım yaralı olabilmişimdir.
Bol off road içeren çamurlu günler dilerim.


.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder